A kineziológia (görög szóösszetétel, kinezis = mozgás, logos = tan) Magyarországon jelenleg a természetgyógyászathoz tartozó hivatalos szakma. Olyan alternatív személyiség, készség- és képességfejlesztő módszer, mely a bennünk felgyülemlett érzelmi stresszeket oldja. A blokkok feloldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a testben, aktivizálja a szervezet öngyógyító képességét.

 


Minden nehéz élethelyzetben és minden betegség mellé ajánlott kiegészítő módszer. A segítségre szoruló emberek életébe rugalmasan, gyengéden hozza a szükséges változást. Különböző ágak alakultak ki, melyek alapját minden esetben a több ezer éves távolkeleti orvoslás, a modern kiropraktika, viselkedési genetikai, neurológiai, táplálkozástudományi tapasztalatok és az agykutatás eredményei adják.

A kineziológiával történő munka minden esetben izomteszten alapul. Az izomok vizsgálatának, tesztelésének módját dr. George Goodheart kiropraktikus dolgozta ki a hatvanas évek elején. Az izmok aktívizálják az inreflexeket, az idegeket és az aggyal is kapcsolatban állnak, ha az izmot vizsgáljuk, indirekt módon az agyat vizsgáljuk. Az agy olyan kapcsoló központja a testünknek, ahol minden információ összefut. Az izomtesztelés során azt figyeljük, hogy a jelzőizom tart, vagy stressz hatására lekapcsol. Az így kapott eredmények, az ügyfél nem tudatos válaszát közvetítik és egyúttal meghatározzák a kezelés menetét.

 

„A test soha nem hazudik, ha a megfelelő kérdést tesszük fel a megfelelő módon”
(dr. George Goodheart.)

 

A kibillent energiaegyensúlyt a munkánk során egyszerű, speciális korrekciós gyakorlatokkal állítjuk helyre. A kezelés végén izomtesztelés segítségével visszajelzést kapunk az elért eredményről.

 

vissza