One Brain – Egy Agy módszer

A Three in One Concept elnevezés a két agyfélteke kiegyensúlyozására, integrálására utal. A módszer a testtel, a tudatossággal és a tudatalattival egyaránt foglalkozik. Megalkotója Gordon Stokes és Daniel Whiteside.

A testünk fogantatásunk pillanatától elraktároz minden bennünket ért információt, attól függetlenül, hogy tudatosan emlékszünk-e rá vagy sem. Minden elénk kerülő feladat esetén az agy először a múlt eseményei között keres hasonló szituációt. A jelenben aztán ennek megfelelően kezdünk el cselekedni. Az előkerülő negatív tapasztalatok blokkot alakítanak ki, melyek akadályoznak bennünket, hogy szabadon új megoldást válaszunk. Amíg nem tudjuk törölni ezeket a negatív blokkokat, addig mindig ugyanazokat a hibákat követjük el életünk során. Amennyiben ezt felismerjük  és szeretnénk kilépni a megszokott mókuskerékből a módszer komoly segítséget nyújthat.

A tudatalattiban lévő információk izomteszteléssel hozhatók elő. A negatív emlékek hatására az izmok elernyednek. A kívánt változás elérése érdekében feltárjuk a probléma gyökereit, azokat az életeseményeket, amelyekre épülve kialakult az energia blokk, majd a megfelelő korrekciókkal folytatjuk a kezelést.

Az élethez való hozzáállásunk változása kedvező hatással van mindennapjainkra. Ha figyelmünket a jelenre irányítjuk és megtesszük a célunk eléréséért amit a pillanat diktál, egy új, élhetőbb világ tárul ki előttünk.

Sok sikert kívánok hozzá!

vissza