LEAP (Learning Enchancement Advenced Program) – Tanulást Segítő Program Haladóknak

Eredetileg a LEAP csak a tanulási nehézségek korrekciójára irányult, de később egyértelművé vált, hogy az agyintegrációt elősegítő folyamat alapvető fontossággal bír minden területen. Egész életünk során tanulunk, tapasztalatokat szerzünk és építünk be. Gyakran kerülünk olyan kihívások elé, melyek legyőzéséhez nem csak egyes agyi területekhez való hozzáférhetőségre, hanem ezek integrált működésére is szükség van.

Az integrált agyműködés három fő feltétele:

- a specifikus agyi funkciók elérhetősége

- az a képesség, hogy ezeket a funkciókat integrálni tudjuk

- ezt az integrált működést a stresszhatások ellenére is fenn tudjuk tartani

A tanulási nehézségek leggyakoribb okaként a két agyfélteke közötti információ áramlást biztosító kéregtest (Corpus callosum) blokkolódását szokták említeni.

Az agyi funkciók integrált működésének fenntartása ugyanolyan fontos stressz helyzetekben, mintha valami újat tanulunk, új helyzetbe kerülünk. A LEAP szemszögéből nézve ilyenkor könnyebben megbomlik azoknak a specifikus agyi területeknek az integrált működése, melyek az adott feladat megoldásához szükségesek. Blokkolódás esetén semmilyen magyarázat nem visz közelebb bennünket a feladat megoldásához.

A blokkokat traumák, vagy az agyi területek szervi károsodása is okozhatja. A módszer alkalmazásával mindkét esetben tartós, látványos javulás érhető el. A kezelés egymásra épülő, különálló lépésekből áll. A stresszoldás főként akupresszúrás pontok összefogásával és más kineziológiai ágakból is ismert korrekciókkal történik.  

vissza